PetSmile

PetSmile

Fa-ti cel mai bun prieten sa zambeasca din nou

Deparazitarea cainilor si pisicilor

Deparazitarea este o modalitate eficienta de lupta impotriva bolilor produse de parazitii interni si externi la carnivorele domestice. Deasemenea, prin deparazitarea periodica a cainilor si pisicilor vor fi prevenite bolile parazitare care pot fi transmise omului.

Deparazitarea intestinala vizeaza combaterea parazitilor intestinali. Viermii intestinali se impart , in mare, in trematode, nematode( viermi intestinali rotunzi) si cestode (tenii). Majoritatea produselor antiparazitare interne acopera toate categoriile de viermi intestinali amintite mai sus.

Deparazitarea puilor se va face incepand cu varsta de 5 saptamani, urmand a se repeta de cateva ori, din 14 in 14 zile, in functie de gradul de infestare constatat de medicul veterinar.

Deparazitarea catelelor se va face cu cel putin 14 zile inainte de monta si se poate repeta in ultima treime a gestatiei.

Adultii se deparaziteaza preventiv la intervale cuprinse intre 3 si 5 luni, in functie de recomandarile medicului veterinar.

Recomandarile de mai sus sunt valabile atat pentru caini cat si pentru pisici, cu mentiunea ca la puii de pisica se va face deparazitarea interna dupa varsta de 2 luni.

Se va preveni infestarea cu oua de paraziti intestinali a mediului in care se afla cainele sau pisica prin strangerea si indepartarea materiilor fecale.

Produse recomandate pentru deparazitarea intestinala: la caine- Drontal Plus, Drontal Puppy, Triantelm, Cestal Plus, Pratel; la pisica- Drontal Cat, Cestal Cat. Produsele enumerate au eficienta impotriva cestodelor, nematodelor si trematodelor. Frecventa administrarii este decisa de medicul veterinar.

Deasemenea, unele produse antiparazitare externe au eficenta si impotriva parazitilor intestinali (nematode): Stronghold, Advocate

Deparazitarea externa urmareste combaterea si/sau prevenirea infestarii cu paraziti externi precum purecii, capusele, paduchii . Accentul se va pune in primul rand pe preventie. In acest scop se poate folosi o multitudine de produse antiparazitare externe. Se vor folosi in primul rand produse cu remanenta cat mai buna  si toxicitate cat mai redusa. In acest scop se vor urma indicatiile medicului veterinar care va stabili produsul cel mai potrivit tipurilor de paraziti externi urmariti in preventie sau combatere, precum si speciei si categoriei de varsta ale pacientului.

Repetarea administrarilor se va face conform indicatiilor producatorului. 

Se va urmari totodata combaterea parazitilor externi prin dezinsectia mediului in care se afla cainele sau pisica.

Produse recomandate pentru prevenirea si combaterea parazitilor externi:

Pentru caine:

Frontline Spray sau Spot On,  Advantix, Advocate -eficienta 30 zile

Bolfo zgarda – eficienta 10 saptamani

Killtix zgarda – eficienta 5 luni

Pentru pisica:

Frontline Spray sau Spot On (pipeta), Stronghold,  Advantage, Advocate – eficienta 30 zile

Bolfo zgarda – eficienta 10 saptamani

Produsele Advocate si Stronghold au eficienta si pe acarienii care produc scabiile , atat la caine cat si la pisica.

 

© 2008 PetSmile.ro. Toate drepturile rezervate. PetSmile is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).